Doorgaan naar inhoud
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant volg ons
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant volg ons

Droogstand

Voerwaarts levert geen regulier krachtvoer in bulk aan de melkveehouderij, maar maakt in haar fabriek wel zeer specialistische producten voor de droogstand. De geboorte van een vitaal kalf en de opstart van een goede lactatie hebben alles te maken met een gezond verlopen droogstand.
Bij de droogstandsconcepten werken wij samen met de rundveespecialisten van De Transition Company (onderdeel van Visscher Holland)

Anionisch droogstandsrantsoen
Slechte biestkwaliteit, weinig biest, slepende melkziekte, melkziekte en een teleurstellende melkgift zijn zeer vaak terug te leiden naar een slechte of incomplete voeding in de droogstand. Tussen een goed verlopen of slecht verlopen droogstand kan zomaar 2000 kg melk verschil zitten.

De specialisten van De Transition Company analyseren uw bedrijfssituatie, bepalen de zuurgraad van de urine van uw vee en stellen op basis daarvan een droogstandsrantsoen voor uw bedrijf samen. De zuurgraad van de urine is een indicatie voor de hoeveelheid calcium die (ongewenst) de koe verlaat.

Onze droogstandsrantsoenen zijn gericht op een optimale kationen-/anionenbalans waardoor de koe de calcium weer in het lichaam vast houdt. Het mechanisme van verzurende rantsoenen in de droogstand is erop gericht om het calciummetabolisme actief te houden zodat de koeien rondom afkalven hiervan geen hinder meer ondervinden. Dit vertaalt zich dus in een goede biest kwaliteit en kwantiteit, geen zucht in de uier (oedeemvorming) en zoals gezegd geen klinische melkziekte meer. Dit alles heeft ook nog eens een positief effect op het tegengaan van slepende melkziekte en weerstand van de koe. De leverwerking van de koe blijft op deze manier gezond.

Een ‘typisch nederlands’ droogstandsrantsoen bevat eiwit uit kuilvoer en is dus hoog in kali. Hierbij adviseren we het product KatAn 10000 om bij te sturen. Bij een intensief droogstandsrantsoen gebaseerd op stro en mais past BioChlor erg goed om bij te sturen. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Refractometers
Voor het meten van de kwaliteit van de biest hebben wij altijd analoge en digitale refractometers voor u op voorraad. U kunt deze eenvoudig hier bestellen. Na uw bestelling ontvangt u per mail een tabel waarin de relatie van de gemeten Brix-waarde tot de biestkwaliteit wordt weergegeven.