Provimi

5 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Mineralenemmer | Likemmer voor Schapen Rupromin sheep 12,5kg

  Mineralenemmer | Likemmer voor Schapen Rupromin sheep 12,5kg

  Normale prijs: € 17,89

  Special Price € 17,20

  De aflammerperiode, maar zeker ook de periode daarna, is een belangrijke fase voor uw ooien en de lammeren. Via de opname van vers gras in de weide wordt een groot deel van de energie opgenomen, aangevuld met krachtvoer. Daarnaast zijn aanvullende vitaminen en mineralen essentieel om te voorzien in de behoefte voor melkproductie en groei van de lammeren. Met name op vers gras schiet namelijk de dekking op het gebied van sporenelementen tekort. Provimi heeft de Rupromin Sheep mineralenemmer ontwikkeld, in een handige 12.5 kg emmer. Van deze weersbestendige mineralenemmer nemen de schapen hun vitaminen en mineralen naar behoefte op. Tijdens een veldproef met Rupromin Sheep is aangetoond dat schapen 25 tot 30% minder last van rotkreupel en tussenklauwontsteking hebben. De Rupromin Sheep mineralenemmer is speciaal voor schapen verrijkt met extra zinkchelaten voor betere klauwen. Stimuleert daarnaast de weerstand en de groei van lammeren.

  Voordelen:
  -Eenvoudige en praktische toediening van mineralen
  -Smakelijke mengsels voor optimale opname
  -Verbetert de vruchtbaarheid
  -Verhoogt de weerstand
  -Zorgt voor gezonde schapen
  -Perfecte antioxidantwerking
  -Vult de tekorten aan van het weidegras voor mineralen en spoorelementen

  Voeradvies:
  -Onbeperkt verstrekken
  -1 emmer per 10 schapen
  -1 emmer per 5 ooien met lammeren


  Samenstelling: Melasse, natriumchloride, monocalcium-fosfaat, magnesiumoxide, calciumcarbonaat.

  Meer Informatie
 2. Rupromin Dry Cow Droogstandsmineralen (emmer) 25kg

  Rupromin Dry Cow Droogstandsmineralen (emmer) 25kg

  € 36,25

  Mineralen zijn gedurende de weideperiode van essentieel belang voor de gezondheid van uw vee. Het komt vaak voor dat in de loop van de weideperiode de voorraad sporenelementen afneemt door onvoldoende mineralenvoorziening. Dit kan leiden tot een toename van nageboorte-, celgetal- en mastitisproblemen. Naast nadelige effecten op de koe zelf, kan een mineralentekort ook zorgen voor een verminderde weerstand bij het pasgeboren kalf. Rupromin mineralenemmers zijn een handige en praktische manier om uw vee tijdens de weideperiode van de noodzakelijke mineralen te voorzien. Ze vullen de tekorten van weidegras voor mineralen en spoorelementen aan (zie grafiek) en voorzien in extra vitamines. Hierdoor zorgen ze voor een optimaal behoud van de vruchtbaarheid en weerstand. Mineralenemmers zijn weerbestendig en kunnen dus zowel in de stal als op de weide gebruikt worden, waar dieren naar eigen behoefte vitaminen en mineralen op kunnen nemen. Speciaal voor droogstaande koeien is er de Rupromin Droogstand mineralenemmer. Hierin is extra magnesium opgenomen ter voorkoming van melkziekte en kopziekte.

  -Afgestemd op de behoefte van droogstaande koeien door de hoge gehaltes aan magnesium, spoorelementen en vitamines
  -Kan ook gebruikt worden voor jongvee of melkvee bij een risico op kopziekte (rijk aan magnesium)
  -Bevat pensbestendig Selenium en het natuurlijke antioxidant Proviox

  Meer Informatie
 3. Provimi Rupromin Standard (mineralenemmer) 25kg

  Provimi Rupromin Standard (mineralenemmer) 25kg

  € 36,25

  Mineralen zijn gedurende de weideperiode van essentieel belang voor de gezondheid van uw vee. Het komt vaak voor dat in de loop van de weideperiode de voorraad sporenelementen afneemt door onvoldoende mineralenvoorziening. Dit kan leiden tot een toename van nageboorte-, celgetal- en mastitisproblemen. Naast nadelige effecten op de koe zelf, kan een mineralentekort ook zorgen voor een verminderde weerstand bij het pasgeboren kalf. Rupromin mineralenemmers zijn een handige en praktische manier om uw vee tijdens de weideperiode van de noodzakelijke mineralen te voorzien. Ze vullen de tekorten van weidegras voor mineralen en spoorelementen aan (zie grafiek) en voorzien in extra vitamines. Hierdoor zorgen ze voor een optimaal behoud van de vruchtbaarheid en weerstand. Mineralenemmers zijn weerbestendig en kunnen dus zowel in de stal als op de weide gebruikt worden, waar dieren naar eigen behoefte vitaminen en mineralen op kunnen nemen.

  -Voor jongvee, melkvee en zoogkoeien 
  -Basisverzorging in mineralen, spoorelementen en vitamines 
  -Bevat pensbestendig Selenium en het natuurlijke antioxidant Proviox
   
  Graag wijzen wij u op onze voersystemen waarin dit product is opgenomen;
  -Opfokschema vleeskalveren traaggroeiend
  -Opfokschema vleeskalveren standaard
  -Opfokschema vleeskalveren luxe rassen 

  Meer Informatie
 4. RumiAdd Droogstand 20kg

  RumiAdd Droogstand 20kg

  € 22,90

  Specifiek mineraal voor droogstaande melkkoeien. Bevat een hoog gehalte organische sporenelementen ter verbetering van de baarmoeder- en uiergezondheid na het afkalven. Ook worden deze organische sporenelementen doorgegeven aan het kalf in de baarmoeder, waardoor het kalf vitaler ter wereld komt.

  Dowload hier de productspecificatie van Rumivar RumiAdd Droogstand (PDF).

  Kenmerken en voordelen
  -Voorkomt melkziekte
  -Stimuleert het calciummetabolisme
  -Vermindert uier-, nageboorte- en baarmoederproblemen
  -Combinatie van macro-elementen, sporenelementen en vitaminen in één zak
  -Bevat een perfecte antioxidanten combinatie
  -Kleine deeltjes, maar geen poeder
  -Glycerine als stofbinder
  -Homogene menging in voermengwagen
  -Bevat anijsaroma, voor een goede geur en smaak

  Meer Informatie
 5. Schapen Likemmer Blockemel Ovina+ met koper 20kg

  Schapen Likemmer Blockemel Ovina+ met koper 20kg

  € 24,95

  Complete likemmer met organisch gebonden zink voor fitte schapen, met koper voor schapenrassen met koperbehoefte.

  Deze likemmer is speciaal voor schapen met een koperbehoefte zoals de meeste Heideschapen, Fins Landschaap, Scottish Blackface, Shetland schaap Hampshire Down als ook hoogproduktieve NoordHollander, Flevolander, Swifter en Rijnlam. Beslist niet geschikt voor rassen die nauwelijks toegevoegde koper verdragen zoals o.a. Suffolk, Texelaar of kruisingen daarvan! Koper is een essentiëel spoorelement voor alle schapen, maar de marge tussen een tekort en overmaat is bij deze rassen zeer smal. Toch zijn zelfs Texelaars gevallen van kopergebrek bekent. Dit kan zich uiten in een slappe achterhand van de lammeren. Bij Texelaars en Suffulks is het beter om met een gerichte dosis koper (zonodig na onderzoek van de GD) te voorzien in de koperbehoefte, ofwel door ruwvoer van een rijke bodem te gebruiken waar van nature geringe kopergehaltes in organische vorm in aanwezig zijn.

  Door teruglopende gehalten aan mineralen in zowel vers gras als ruwvoer, wordt het aanvullen van mineralen, sporenelementen en vitaminen steeds belangrijker om schapen optimaal te laten presteren. BLOCKEMEL Likemmers werken positief op; GROEI, WEERSTAND, VRUCHTBAARHEID, BEENWERK en WOL. Met organisch gebonden zink ter ondersteuning van de kwaliteit van de hoeven en wol. Selenium en vitamine E versterken de natuurlijke weerstand.

  -een zeer praktische manier om jaarrond mineralen te verstrekken.
  -weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.
  -sterk aan te bevelen tijdens het dekseizoen en het lammerseizoen.

  Voeradvies:
  -verstrek het gehele jaar op stal of in de weide, maar zeker gedurende dek- en lammerseizoen
  -verstrek 1 emmer per 15-20 schapen

     Meer Informatie

5 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in